Konserten flyttad till Brunflo kyrka!

Låtar, danser och drömmar

lördag 6 juni 18.00 Brunflo kyrka

Duo Artemis
Katarina Bergner Åhlén
cello
Stephanie Wendt orgel och piano

Duo Artemis - Stephanie Wendt & Katarina Bergner Åhlén

Duo Artemis spelar musik de känner något extra för och älskar att framföra, och gärna verk som inte hörs i gemene konsertsammanhang i Sverige. På repertoaren står visserligen flera av de mest älskade sonaterna och styckena för piano och cello, men de letar gärna fram guldkornen som länge dolts bakom de ofta förväntade verken. Duon älskar dessutom att använda tramporglar som sällan används idag, och spelar då allt ifrån valser, visor och psalmer till Bach. 
Duo Artemis har endast spelat tillsammans i några år men hittade omedelbart hem i varandras tonspråk. 

Jämtländska Katarina frilansar som cellist sedan drygt 10 år tillbaka, främst i södra Norrland där hon vill ha sin bas. Katarina är utbildad Kammarmusiker vid Musikkonservatoriet i Trondheim, Norge, och just kammarmusik ligger henne varmast om hjärtat. Hon rör sig fritt mellan många musikaliska uttryck och har spelat på ett otal artisters skivor.  

Stephanie är född på Nya Zeeland och uppvuxen i Australien.  Hon har framträtt som solist och kammarmusiker på fem kontinenter.  Stephanie är utbildad vid The Curtis Institute of Music i Philadelphia, Indiana University, och vid The University of Minnesota där hon tog sin ”Doctorsdegree”.  Hon har undervisat på The University of Indianapolis, Bethel University i St. Paul och The University of Minnesota.  Samtidigt jobbade hon som programledare och radio producent. Stephanie undervisar i klassisk musik på Birka Folkhögskola. 

Brunflo kyrka. foto Hans-Åke Grinde
Brunflo kyrkas digitala kororgel
Brunflo kyrkas digitala kororgel